Napredna pretraga propisa

U nazivu
U tekstu
Ključna riječ
Datum objavljivanja od
Datum objavljivanja do
Vrsta akta
Oblast
Pravni poredak EU
Izvor
Donosilac propisa
Matični broj propisa
Eurovoc deskriptori
Osnovna pretraga
Uputstvo

U tekstu

Pretraga po riječima u tekstu ne prepoznaje deklinaciju, tako da ako se unese riječ zakonski neće biti vraćeni rezultati koji sadrže zakon, zakoni, zakonito, itd. Preporuka je koristiti korijen riječi, npr. zakon, čime će biti obuhvaćene sve riječi koje imaju taj korijen. Da bi se zadalo više pojmova za pretragu, unesene pojmove odvojiti zarezom, npr. zakon, odbran, skupštin.


Matični broj propisa

Format maticnog broja propisa u Crnoj Gori:
tip_lista_SLCG/broj_izdanja/godina izdanja/registarski_broj_tog_propisa. Primjera radi, Pravilnik o obrascu, sadržaju i načinu upotrebe legitimacije turističkog pratioca je republički propis (0) iz trećeg izdanja (3) Službenog lista Crne gore iz 2011. godine (2011) i 41. propis objavljen 2011. (41), pa zato ima matični broj 0/3/2011/41.

Službeni list Crne Gore (0)
Službeni list Crne Gore - Opštinski propisi (1)
Službeni list Crne Gore - Međunarodni ugovori (2)
Službeni list Republike Crne Gore (3)
Službeni list Socijalističke Republike Crne Gore (4)
Službeni list Narodne Republike Crne Gore (5)


Ostala polja

Za polja u nazivu, u naslovu za riječi kojima znate samo korijen (pr. ustav – ustavNO, ustavNI) korstite „%“ kao u sl. Primjeru: spor%savez%ugovor – kao rezultat možemo dobiti: Sporazum između Savezne vlade Savezne Republike Jugoslavije i Vlade Države Izrael o kulturnoj, obrazovnoj i naučnoj saradnji,"Službeni list SRJ-Međunarodni ugovori ", br. 6/98